Arkkitehdin pöydässä

Kiehtovia näkökulmia tilan ja maun liittoon, arkkitehtuurin ja gastronomian suhteeseen.

Kuvaus

Tämä kirja on syntynyt kiinnostuksesta ja rakkaudesta suomalaiseen arkkitehtuuriin ja ruokakulttuuriin. Suoja ja ruoka ovat ihmisen perustarpeita, mutta hienostuneimmillaan myös huippumuotoilua ja taidetta. Kirjaan ovat kirjoittaneet tekstit omista näkökulmistaan arkkitehtiprofessorit Vilhelm Helander, Juhani Pallasmaa, Markku Komonen ja Marja Sarvimäki. Tutkija Aarne Hästesko Alvar Aalto-säätiöstä on lähilukenut Aino Aallon reseptivihkoja. Ammattiensa yhteisiä piirteitä pohtivat Shanghain maailmannäyttelyyn 2010 riisikulhon muotoisen Suomen paviljongin suunnitellut arkkitehti Teemu Kurkela ja keittiömestari sekä opettaja Aki Wahlman. Ruokakuvat on kuvannut Elvi Rista ja miljöökuvat Rauno Träskelin.

Kriitikko, taiteen maisteri Iris Helkama on kirjoittanut muotoilusta ja ympäristöstä useisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin alan julkaisuihin.

Tietokirjailija, kotitalousopettaja Inga Blåfield-Aaltonen tunnetaan Kotilieden pitkäaikaisena ruokatoimittajana ja keittokirjojen tekijänä.