Kuvaus
Jyväskylän Seminaarinpuiston ja puutarhan synty ajoittuu 1880-luvun alkuun, jolloin Jyväskylän seminaarille rakennettiin pysyvät rakennukset Jyväskylän Harjupellolle. Puutarhaopetus kuului seminaarien ja kansakoulujen opetusohjelmaan ensimmäisestä kansakouluasetuksesta lähtien. Puutarha tuotti satoa seminaarin omaan käyttöön ja lisäksi puutarhan tuotteita myytiin kausittain ulkopuolisille. Puutarhaopetuksen lisääntyessä seminaarista tuli organisoitu ja valtion ohjaama koulupuutarha.
Seminaarin kukoistusaika alkoi 1900-luvun ensimmäisillä vuosikymmenillä, kun Seminaarinpuisto koki muutoksia isojen rakennusprojektien myötä. 1950-luvulla Alvar Aalto voitti arkkitehtuurikilpailun kampusideallaan, joka olikin yksi hänen uransa tärkeimmistä toteutuneista kokonaissuunnitelmista.
Aallonpuisto viimeisteltiin nykyiseen asuunsa 1970-luvulla. Viheralueiden jäätyä Aallon ja Sipisen suunnittelemien rakennusten varjoon ja jopa asfaltin alle, istutuksia ja nurmikkoja yritettiin elvyttää laajamittaisen viheraluepuutarhasuunnittelun avulla 1980- ja 1990-luvulla. Toteutus jäi kuitenkin vaatimattomaksi. Kuitenkin huolimatta rakennusprojekteista ja vähäisestä hoidosta, Seminaarinpuistossa on säilynyt vuosikymmenten takaisen puutarhan piirteitä. Kirja sisältää kuvia alkuperäisistä pihasuunnitelmista sekä ulkoalueista vuosien varrelta.